Kinderboekwinkelprijs

De Kinderboekwinkelprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993. Met deze prijs bekronen de Kinderboekwinkels een boek dat nog geen andere prijs heeft mogen ontvangen en volgens de Kinderboekwinkels wel zeer geslaagd en prijs-waardig is. De boeken die deze prijs ontvangen, onderscheiden zich door hun kwaliteit in tekst, illustratie en verzorging, het enthousiasme waarmee de Kinderboekwinkels het betreffende boek verkopen en het grote plezier waarmee het door kinderen gelezen wordt.  

Winnaar Kinderboekwinkelprijs 2020 is voor Bob Popcorn van Maranke Rinck


Ellis is gek op popcorn, ze maakt het iedere dag in de magnetron. Maar op een dag gebeurt er iets heel geks, een van de maiskorrels ontpopt zich tot een mannetje. Een heel boos mannetje, Bob Popcorn. Grappig en fantasierijk verhaal voor de iets geoefende lezer, met veel illustraties.

Een heerlijk boek vol droge humor, fijn om te lezen voor jonge lezers vanaf ongeveer 7 jaar. Zoet én zout

 

Winnaar Kinderboekwinkelprijs 2019 is voor Eiland  van Mark Janssen

In het tekstloze prentenboek Eiland vertelt Mark Janssen het verhaal van een schipbreuk. Een kind, een man en een hond komen op de eerste bladzijde van het verhaal in een zeer heftige storm terecht. Op de volgende pagina is de storm gaan liggen en zie je hoe de man een vlot met daarop het kind en de hond, al zwemmend naar een eiland duwt. Het eiland blijkt het topje van het schild van een reuzenschildpad te zijn. Als lezer zie je zowel wat er boven als onder water gebeurt. Terwijl de schipbreukelingen tot rust komen en een huisje bouwen, is het onder water een drukte van belang, met kleurrijke vissen, kwallen en zelfs een zeemonster. Bijzonder ook is de laatste prent waarop je ziet dat het kind de schildpad bedankt; een tijdloos prentenboek!