Over ons

Wie zijn we

Als kind was ik, Petra van Stigt, al gek op lezen. Een echte boekenwurm dus. Maar als moeder van een zoon met dyslexie weet ik dat lezen niet bij iedereen vanzelf gaat. Mijn zoon vond de boeken speciaal geschreven voor dyslectische kinderen vaak maar saai. Hij dreigde hierdoor zijn enthousiasme voor lezen te verliezen. Dit vond ik erg jammer en ik ben toen gaan zoeken naar spannende boeken voor hem. Tijdens mijn zoektocht kwam ik een aantal boekenseries tegen die hem erg aanspraken. Zoals de prachtige boeken van Geronimo Stilton en de spannende boeken van Dolfje Weerwolfje. Zodat het lezen voor hem ook weer leuk werd.

Ik wilde graag mijn enthousiasme voor het lezen overbrengen op andere. Vanuit hier is toen het idee ontstaan voor de Vrolijke Boekenwurm en in augustus 2008 ben ik begonnen met mijn webwinkel. Na jaren gedroomd te hebben over een eigen kinderboekenwinkel kwam ik in 2017 een mooie locatie hiervoor tegen in Alkmaar. Eindelijk kon mijn droom nu werkelijkheid worden.

Naast mijn passie voor boeken heb ik een passie voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Samen met hen wil ik van de Vrolijke Boekenwurm een succes maken, een winkel waar klanten graag naar toe komen en waar iedereen vrolijk van wordt.