Samenwerking

De Vrolijke Boekenwurm staat altijd open voor samenwerking met bedrijven en organisaties die aansluiten bij onze visie:

  • Het stimuleren van het voorlezen
  • Kinderboeken onder de aandacht brengen
  • De participatie vergroten van mensen met een verstandelijke beperking

Met de onderstaande bedrijven en organisaties werken we regelmatig samen door onze krachten en kwaliteiten te bundelen.

 

Voorlezen bij lunchcafe Brownies & downieS

Brownies & downieS Alkmaar is een bijzonder lunchcafé met bijzonder personeel. Vier keer per jaar leest de Vrolijke Boekenwurm op deze locatie een leuk verhaal voor aan peuters. Dit alles in een huiselijke en ontspannen sfeer. Op onze website en Facebook pagina kunt u de datums vinden voor deze voorleesactiviteit. 

 

Maandelijkse boekentip voor kinderopvang Kiddies

We hebben onze passie voor het voorlezen gebundeld met Kiddies. Van voorlezen is tenslotte bekend dat het een van de beste manieren is om de taalontwikkeling en woordenschat van jonge kinderen te bevorderen en de fantasie te stimuleren. Kinderen die al jong goede ervaringen hebben met voorlezen, hebben daar later ook meer plezier in. En dat helpt weer bij het leren lezen. Kortom: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Een keer per maand brengt de Vrolijke Boekenwurm een boek extra onder de aandacht door middel van een boekentip voor de leidsters en ouders van kinderen op de verschillende locaties van KDV Kiddies. Dit alles om het voorlezen te stimuleren!

 

Onderwijs Met Gebaren

Op aanvraag organiseert de Vrolijke Boekenwurm in samenwerking met Lisette de Jongh workshops voor professionals en ouders over bijvoorbeeld interactief voorlezen, de leesontwikkeling, voorlezen aan baby`s etc.

Lisette de Jongh is de initiatiefneemster van Onderwijs Met Gebaren. Het structureel inzetten van gebaren, heeft een zeer positief effect op de spraak/taalontwikkeling van kinderen. Lisette houdt ook voorleessessies met gebaren bij de Vrolijke Boekenwurm, altijd weer een dynamisch voorleesfeest.

 

Simon en Lévelt

We doen voor onze buren regelmatig inpakwerkzaamheden zoals truffels, amandelkoekjes inpakken, thee en koffie afwegen en verpakken. Onze medewerkers helpen hen graag en het zorgt voor een smakelijke afwisseling van werkzaamheden(soms breekt er wel eens een koekje)