Menu
Your Cart

Educatie

Bij de Vrolijke Boekenwurm helpen we ook graag jullie, de professionals, die werken met jonge kinderen. We vinden het leuk om met jullie mee te denken en met elkaar op zoek te gaan naar de mogelijkheden om de het voorleesplezier te verbeteren en indirect dus ook de taal- en spraakontwikkeling.

Wat is er zoal mogelijk:

  • Kom luisteren naar een verhaal in onze winkel met een groepje kinderen
  • Voorlezen op locatie
  • Ga op excursie naar de Vrolijke Boekenwurm, leuk voor kinderen om te zien hoe een kinderboekenwinkel werkt
  • Cursussen, Haal meer uit een prentenboek
  • Taaltassen
  • Voorleestas
  • Boek & Koek ochtenden

Het voorlezen bevorderen


 

Inspiratie avond voor leerkrachten en professionals

Elk jaar vinden er in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. De Vrolijke Boekenwurm houdt een paar weken voor deze feestelijke 10 dagen een informele inspiratie-avond voor ouders,leerkrachten en pedagogisch medewerkers in de winkel. Alle boeken uit de Prentenboeken Top 10 komen dan uitgebreid aan bod. Verder laten we je onze éigen Prentenboeken Top 10 zien en vertellen we waarom we deze boeken zo goed vinden.
Model: Levenscyclus- Kikker
Kinderen leren met deze speelset al spelend de levenscyclus van een kikker.Het leven begint te midden van een groep drijvende eieren. Degenen die overleven, komen uit als kikkervisjes en ondergaan dan een snelle verandering als ze hun kieuwen verliezen en poten laten groeien en een volwassen k..
€12.95
Ex Tax:€10.70
Model: Levenscyclus- Vlinder
Kinderen leren met deze speelset al spelend de levenscyclus van een vlinderProductdetails:Categorie: SpeelfigurenMateriaal: 100 % gifvrij en vrij van BPAAfmeting kaart: 19,5 x 23 cmAfmeting kikker: 5 cm..
€12.95
Ex Tax:€10.70
Model: Hier zijn Ari en Loek
Kinderboekenweek 2023: Thematitel Groep 3-4De moeder van Ari en de vader van Loek zijn verliefd op elkaar en hebben besloten samen in één huis te gaan wonen. Nu zijn ze volgens Loek een ‘samengezin’. Ben je dan een beetje zus en een beetje broer van elkaar? Wie mag er boven in het stapelbed ..
€14.95
Ex Tax:€13.72
Model: Bij ons in de straat
Kinderboekenweek 2023: Thematitel groep 1-2 In Bij ons in de straat stellen Koos Meinderts en Annette Fienieg hun buren aan je voor: Tante Truitje, Cowboy Henkie, Kleine Jantje Hens aan Dek en nog zeven anderen. En op nummer elf? Daar wonen ze zelf. Een feestelijk en onverwoestbaar prentenboe..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Dit gebeurde allemaal echt
Kinderboekenweek 2023: Thematitel Groep 3-4Cees verheugt zich erop een boek te lezen in de tuin, samen met haar katten. De zon schijnt, er staat een schommelbank, Cees is r helemaal klaar voor. Maar dan begint de buurvrouw tegen haar hondje te praten. Hárd. En buurman Matthijs blijkt een klusd..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Gebakken rijst met van alles en nog wat!!!
Kinderboekenweek 2023: Thematitel Groep 1-2Het is eindelijk zover: de makers van het superverrukkelijke Waar is mijn noedelsoep?!? brengen een nieuw, heerlijk boek uit: Gebakken rijst met van alles en nog wat!!! In dit spannende verhaal is er een kookwedstrijd op school. Na dagenlang twijfelen..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Help! Een verrassing!
Prentenboek van het jaar 2024August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou k..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Samen zijn we thuis
Kinderboekenweek 2023: thematitel Groep 1-2 Wat maakt thuis echt thuis? Het is veel meer dan alleen maar een huis, een raam, een deur, een kleed. De mensen van wie je houdt, maken van een huis een thuis. Hartverwarmend Het poëtische prentenboek van Stephanie Parsley Ledyard met de warme,..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Beste broers
Kinderboekenweek 2023: Thematitel Groep 5-6Raf en Robbie, twee broertjes van 9 en 5 jaar, verhuizen met hun ouders vanuit de drukke stad naar de boerderij van hun opa en oma. Hun vader en moeder zijn nogal druk met zichzelf bezig, dus is er niemand die op ze let. En ook niet op opa, die een toren in..
€15.95
Ex Tax:€14.63
Model: De meestervervalser
Kinderboekenweek 2023: Thematitel Groep 7-8Mijn schoenen zijn stuk dus ik ga niet naar school. ‘Ze hoeven niet te zien dat je schoenen stuk zijn,’ heeft mama gezegd. ‘Niemand hoeft te weten dat ik het geld niet heb.’ Bij Bilal thuis zijn ze arm. Dan ontmoet hij Sterre, een rijk meisje me..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Model: De wereld op één moment
Kinderboekenweek 2023: Thematitel Groep 1-2Elf verschillende kinderen, ergens op de wereld. Op hetzelfde moment. In Mexico zit Javier te ontbijten, maar precies dat moment is het voor Esther in Ghana lunchtijd en ligt Suzi in Australië lekker te slapen. Ga mee de wereld rond! Het is een kleu..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Model: Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis
Kinderboekenweek 2023: Thematitel Groep 7-8Het Ministerie van Oplossingen stort zich op een nieuwe zaak! Een fossiel, een glinsterend schrift, een antieke sjaal… Nina en Alfa vinden allerlei merkwaardige schatten op school. Die komen uit een huis in het bos dat zo vol met spullen staat, dat de..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Showing 1 to 12 of 26 (3 Pages)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.