Menu
Your Cart

Educatie

Bij de Vrolijke Boekenwurm helpen we ook graag jullie, de professionals, die werken met jonge kinderen. We vinden het leuk om met jullie mee te denken en met elkaar op zoek te gaan naar de mogelijkheden om de het voorleesplezier te verbeteren en indirect dus ook de taal- en spraakontwikkeling.

Wat is er zoal mogelijk:

  • Kom luisteren naar een verhaal in onze winkel met een groepje kinderen
  • Voorlezen op locatie
  • Ga op excursie naar de Vrolijke Boekenwurm, leuk voor kinderen om te zien hoe een kinderboekenwinkel werkt
  • Cursussen, Haal meer uit een prentenboek
  • Taaltassen
  • Voorleestas
  • Boek & Koek ochtenden

Het voorlezen bevorderen


 

Inspiratie avond voor leerkrachten en professionals

Elk jaar vinden er in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. De Vrolijke Boekenwurm houdt een paar weken voor deze feestelijke 10 dagen een informele inspiratie-avond voor ouders,leerkrachten en pedagogisch medewerkers in de winkel. Alle boeken uit de Prentenboeken Top 10 komen dan uitgebreid aan bod. Verder laten we je onze éigen Prentenboeken Top 10 zien en vertellen we waarom we deze boeken zo goed vinden.
Model: Levenscyclus- Kikker
Kinderen leren met deze speelset al spelend de levenscyclus van een kikker.Het leven begint te midden van een groep drijvende eieren. Degenen die overleven, komen uit als kikkervisjes en ondergaan dan een snelle verandering als ze hun kieuwen verliezen en poten laten groeien en een volwassen k..
€12.95
Ex Tax:€10.70
Model: Levenscyclus- Vlinder
Kinderen leren met deze speelset al spelend de levenscyclus van een vlinderProductdetails:Categorie: SpeelfigurenMateriaal: 100 % gifvrij en vrij van BPAAfmeting kaart: 19,5 x 23 cmAfmeting kikker: 5 cm..
€12.95
Ex Tax:€10.70
Model: Blaadjesdief
Kerntitel Kinderboekenweek 2022, groep 1 & 2EEKHOORN IS BOOS! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent... DAT ER EEN BLAADJESDIEF RONDLOOPT! Een erg grappig verhaal over een eekhoorn die eno..
€13.99
Ex Tax:€12.84
Model: De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn
Kerntitel Kinderboekenweek 2022- Groep 1 & 2Heer Hermelijn begint een moestuin. Zaadjes in de grond. Gietertje water. Beetje mest. Veel geduld. Hoe moeilijk kan het zijn? Tja … dat valt toch nog niet mee met al die mollen, al die muizen al die duiven, rupsen, luizen. Maar gelukkig krijgt..
€14.95
Ex Tax:€13.72
Model: Maximiliaan Modderman geeft een feestje
Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Product..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Een krekel in mijn slaapzak
Kerntitel Kinderboekenweek 2022, Groep 1 & 2Op ontdekkingstocht in de natuur Het is hartje zomer. Mijn voeten zijn zo blij. Ze mogen in hun blootje. Mijn schoenen hebben vrij. Met je blote voeten op het gras, op je buik liggen kijken naar een mier, luisteren naar het gezoem van insecten..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Anansi de spin - sterker dan Olifant
Kerntitel Kinderboekenweek 2022- Groep 1 & 2Ken je Anansi de spin al? Hij is niet zo groot en ook niet zo sterk, maar wel heel slim… Sterker dan Olifant Anasi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus ..
€14.99
Ex Tax:€13.76
Model: Een tijger in bed
Kerntitel Kinderboekenweek 2022- Groep 3 & 4 Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepr..
€14.99
Ex Tax:€13.76
Model: Elke dag broerdag
Kerntitel Kinderboekenweek 2022- Groep 7 & 8Voor Noa, Robbe, Kees, Dook en kleuter Tibbe is het elke dag broerdag. Ze zijn onafscheidelijk en het maakt ze helemaal niets uit dat ze niet allemaal dezelfde ouders hebben. Samen bouwen ze hutten en ravotten ze in het bos – en als een van hen i..
€14.99
Ex Tax:€13.76
Model: De Knerpers
Kerntitel Kinderboekenweek 2022- Groep 5 & 7 Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en alle volwassenen zijn verdwenen. Zo maar, patsboem! Dat is precies wat Lucy Modderman overkomt. Zij is de held van dit verhaal. (Maar dat weet ze nog niet!) Terwijl alle andere kinderen uit he..
€15.00
Ex Tax:€13.76
Model: Kalle en het oerwoudgoud
Kerntitel Kinderboekenweek 2022- Groep 5 & 6 In dit derde deel van de stoere serie Kalle-boeken duikt onze held op in Suriname. Hij is er samen met zijn moeder om zijn 'stomme zus' op te zoeken die stage in een ziekenhuis loopt. Kalles moeder heeft voor haar kinderen een jungletocht georga..
€15.90
Ex Tax:€14.59
Model: Het begint met een zaadje
Kerntitel Kinderboekenweek 2022- Groep 1 & 2Hoe is het mogelijk dat een klein zaadje het begin van zo'n grote boom kan zijn? Reis mee door de seizoenen en de jaren en zie hoe een zaadje eerst verandert in een klein boompje, en uiteindelijk in een machtige boom met takken en wortels die de ..
€15.95
Ex Tax:€14.63
Showing 1 to 12 of 34 (3 Pages)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.