Menu
Your Cart

Educatie

Bij de Vrolijke Boekenwurm helpen we ook graag jullie, de professionals, die werken met jonge kinderen. We vinden het leuk om met jullie mee te denken en met elkaar op zoek te gaan naar de mogelijkheden om de het voorleesplezier te verbeteren en indirect dus ook de taal- en spraakontwikkeling.

Wat is er zoal mogelijk:

  • Kom luisteren naar een verhaal in onze winkel met een groepje kinderen
  • Voorlezen op locatie
  • Ga op excursie naar de Vrolijke Boekenwurm, leuk voor kinderen om te zien hoe een kinderboekenwinkel werkt
  • Cursussen, Haal meer uit een prentenboek
  • Taaltassen
  • Voorleestas
  • Boek & Koek ochtenden

Het voorlezen bevorderen


 

Inspiratie avond voor leerkrachten en professionals

Elk jaar vinden er in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. De Vrolijke Boekenwurm houdt een paar weken voor deze feestelijke 10 dagen een informele inspiratie-avond voor ouders,leerkrachten en pedagogisch medewerkers in de winkel. Alle boeken uit de Prentenboeken Top 10 komen dan uitgebreid aan bod. Verder laten we je onze éigen Prentenboeken Top 10 zien en vertellen we waarom we deze boeken zo goed vinden.
Model: Dat boek met die bananen
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 3 - 4)'Dat boek met die bananen' bevat 21 hilarische korte versjes voor jong en oud over... Nou, eh, bananen natuurlijk! Want je zou het misschien niet zeggen, maar dit boek gaat over alle soorten bananen die je maar kunt bedenken. Of het nu gaat om een h..
€13.99
Ex Tax:€12.83
Model: De Gemeneriken
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 5 - 6)Madelief Grommel is het liefste meisje ter wereld. Dat vinden haar ouders niet leuk. Daarom moet ze naar de School voor Gemeneriken. Ze krijgt er les van leerkrachten als juf Achterbaks, meester Kattenkwaad en juf Vloekgraag. Zij moeten van Madelief..
€14.95
Ex Tax:€13.72
Model: Bennie de baksteen
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 1 - 2)Bennie de baksteen heeft torenhoge ambities. Letterlijk. Zijn grootste droom is om een hoog plekje te krijgen in een mooie wolkenkrabber, zodat hij uitzicht heeft over de hele stad! Maar ja, als baksteen heb je daar weinig over te zeggen... Bennie..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Een jurk met zakken
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 1 - 2)Lucy krijgt van haar tante Augusta een jurk voor haar verjaardag. Samen gaan ze naar de Wereldberoemde Boetiek, waar Lucy wordt overstelpt met jurken. Dunne jurken dikke jurken jurken geel en groen wikkeljurken strikkenjurken verschrikkelijke prikke..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Het logboek van Billy Donderbus
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 5 - 6) Elke dag schrijft Billy Donderbus in zijn logboek op wat hij allemaal meemaakt als piratenjongen tussen de landrotten. Over zijn beste vriend Michiel, zijn waakhaai Roy en zijn buurmeisje Lizzy. Over beroemde piraten, zoals Grootneus O’Reilly met d..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Offline
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 7 - 8) In het jaar 2037 zijn drones en robots die van alles kunnen helemaal niet zo bijzonder meer. Ze printen hele nieuwe steden en maken alles makkelijker voor de mensen. Toch? Mike verhuist naar de stad Nieuw Babylon. Hier is iedereen altijd online. De..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Rosie en Moussa voor altijd
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 5 - 6)Alle avonturen van Rosie en Moussa in één boek. Rosie en Moussa doen graag dingen die eigenlijk niet mogen. Zo gaan ze helemaal naar het dak van het hoge appartementsgebouw waar ze wonen. Maar ze helpen elkaar ook. Als Rosie een brief krijgt van haa..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Tuf, het stoerste meisje van de oertijd
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 3 - 4) Tuf is haar knuffelkonijn kwijt. Samen met haar vriend Isidoor de bonte gaapkat, begint ze aan een spannende zoektocht door de groene vallei. Ze trotseren boze siddercavia's, slijmerige girafslakken en giftige neushoornkevers. Wie van deze dieren h..
€15.00
Ex Tax:€13.76
Model: Atta
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 5 - 6)Atta is een eigenwijs Mengelmeisje. Ze heeft er genoeg van om met de vrouwen en kinderen bessen te verzamelen. Ze wil op jacht! Dus sluipt ze achter de mannen en jongens aan… maar haar avontuur krijgt een andere wending dan ze verwacht als ze oog in..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Model: Ghost
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 7 - 8) Maak kennis met Ghost, die zijn hele leven al aan het rennen is – vanaf het moment dat zijn vader jaren geleden een pistool op hem en zijn moeder richtte. En dat rennen, daar is hij heel goed in. Dan wordt Ghost bij toeval ontdekt door de coach va..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Model: Het eigenwijze ei
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 1 - 2) Ei rolt uit zijn nest en botst tegen een steen. Boink. Krak! Hij gaat op zoek naar zijn moeder, en komt onderweg allerlei jonge dieren tegen. Dan ziet hij een kip met eieren. Zou de kip zijn mama zijn? Maar die zegt: ‘Ja, je bent een ei… maar niet va..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Model: Hoe beroof je een bank?
KERNTITEL KINDERBOEKENWEEK 2024 (GROEP 3 - 4)Max en zijn beste vrienden Lotte en Mo zijn bezorgd om de zwartvoet-bunzing. Die wordt met uitsterven bedreigd. Maar om het dier te redden is veel geld nodig. Hoe krijgen ze ooit een groot bedrag bij elkaar? Door een bank te beroven, verzint Mo voor..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Showing 1 to 12 of 22 (2 Pages)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.