Menu
Your Cart

Educatie

Bij de Vrolijke Boekenwurm helpen we ook graag jullie, de professionals, die werken met jonge kinderen. We vinden het leuk om met jullie mee te denken en met elkaar op zoek te gaan naar de mogelijkheden om de het voorleesplezier te verbeteren en indirect dus ook de taal- en spraakontwikkeling.

Wat is er zoal mogelijk:

 • Kom luisteren naar een verhaal in onze winkel met een groepje kinderen
 • Voorlezen op locatie
 • Ga op excursie naar de Vrolijke Boekenwurm, leuk voor kinderen om te zien hoe een kinderboekenwinkel werkt
 • Cursussen, Haal meer uit een prentenboek
 • Taaltassen
 • Voorleestas
 • Boek & Koek ochtenden

Het voorlezen bevorderen


 

Inspiratie avond voor leerkrachten en professionals

Elk jaar vinden er in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. De Vrolijke Boekenwurm houdt een paar weken voor deze feestelijke 10 dagen een informele inspiratie-avond voor ouders,leerkrachten en pedagogisch medewerkers in de winkel. Alle boeken uit de Prentenboeken Top 10 komen dan uitgebreid aan bod. Verder laten we je onze éigen Prentenboeken Top 10 zien en vertellen we waarom we deze boeken zo goed vinden. • Vos gaat een stukje rijden – geschreven en geïllustreerd door Susanne Strasser (Uitgeverij Hoogland & van Klaveren)
 • Het eiland van Olifant – geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers (Uitgeverij Querido)
 • Duizend-en-één paarse djellaba’s – geschreven door Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani en geïllustreerd door Annelies Vandenbosch (Uitgeverij Gottmer)
 • Hey baby, kijk! – geschreven door Laura van Bouchout en geïllustreerd door Eva Mouton (Uitgeverij Davidsfonds / Infodok)
 • Heertje en Meneertje  – geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout en geïllustreerd door Jan van Lierde (Uitgeverij Rubinstein)
 • De koffer – geschreven en geïllustreerd door Chris Naylor-Ballesteros  (Uitgeverij Gottmer)
 • Muk (Rubinstein) – geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Laury Tinnemans en Job van Gelder (Uitgeverij Rubinstein)
 • Daar ben je – geschreven door Hans en Monique Hagen en geïllustreerd door Charlotte Dematons (Uitgeverij Querido)
 • De ridder zonder billen – geschreven door Levina van Teunenbroek en geïllustreerd door Charlotte Bruijn (Uitgeverij Van Holkema & Warendorf)


Model: 23012021410
Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen - spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever ... Productdetails: Categorie: prentenboekje voor peuter en..
€12.50
Ex Tax:€11.47
Model: Hey Baby, Kijk!
Dieren knuffelen net als wij! Prikkel je baby’s oogjes met vertederende zwart-wit prenten en knuffel mee met de dieren in dit boek. Baby’s houden van boekjes. Vooral als jij ze voorleest. Ze genieten van je stem, je schoot, je geur…..
€12.99
Ex Tax:€11.92
Model: Muk
Muk is een dalmatiër-pup: je weet wel, zo’n gestippelde. Dalmatiërs worden spierwit geboren en na ongeveer acht weken krijgen ze stippen. Muks grote broer, Ruby, heeft hem wijsgemaakt dat je extra stippen kunt verdienen. Voor elke heldendaad die je verricht, krijg je een stip erbij. ’s Nacht..
€13.99
Ex Tax:€12.83
Model: Duizend-en-één paarse djellaba`s
Op vakantie naar familie in het buitenland! Pindakaas en chocopasta gaan mee heen, saffraan en oranjebloesemolie gaan mee terug. Esmaa gaat deze zomervakantie met haar ouders, broertjes en zusje op reis, naar familie die in Marokko woont. Allemaal prachtige spullen en lekkere kruiden gaan wee..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: 30042020120
Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te ve..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: But first I caught a Monster
Every parent knows the drill: tuck in, well, okay, one story then, but short… and so it starts. This is a short story. Why short? You need to go to sleep. The story is about you. You went to sleep. End of story.Y es, but first I caught a monster. A monster? Just watch.This is a short story.Why short..
€14.99
Ex Tax:€13.76
Model: De koffer
De koffer' is een bijzonder prentenboek dat aan het denken zet over vreemdelingen en vluchtelingen. Op een dag verschijnt er een oververmoeide vreemdeling met slechts een koffer. Iedereen barst van de vragen. Wat komt hij doen? Waar komt hij vandaan? En: wat zit er toch in die mysterieuze ko..
€14.99
Ex Tax:€13.76
Model: Heertje en Meneertje
Wat zijn het dikke vrienden, Heertje en Meneertje! En wat zijn ze dol op bouwen! Heertje bouwt een toren, hoger en hoger en hoger. Meneertje graaft een kuil, dieper en dieper en dieper. Zo bouwen ze aan hun eigen huis, Heertje hoog boven de wolken en Meneertje diep onder de grond. Elke dag r..
€15.00
Ex Tax:€13.76
Model: Playmobil 70125 Graaflader
Help de ijverige bouwvakker van de Playmobil 70125 Graaflader met het klaren van zijn klus! Plaats het waarschuwingsbord en ga aan de slag. Verplaats de zware bouwstenen met de beweegbare schoparm van de graaflader. De Playmobil 70125 Graaflader behoort bij de Playmobil 123 variant, die door..
€16.99
Ex Tax:€14.04
Model: Het eiland van Olifant
Na een storm op zee belandt Olifant op een eiland. Hij roept om hulp, en kijk, daar komt Muis al aanvaren. Olifant mag bij hem instappen, maar het bootje is veel te klein en breekt. Ook Hond en Krokodil kunnen de schipbreukelingen niet redden. Dus blijven ze allemaal op het eiland. Het wordt..
€16.99
Ex Tax:€15.59
Model: Daar ben je
Het mooiste cadeau voor alle nieuwe baby’s 12 prenten met 12 gedichten voor de eerste 12 maanden. Dat eerste jaar staat in het teken van luiers, krampjes en knuffels. Van spelen in de box en heel veel slapen, of juist niet... Van het ene moment op het andere slaat verwondering om in wanhoop..
€17.99
Ex Tax:€16.50
Model: Maar eerst ving ik een monster met vingerpopje
Prentenboek van het Jaar 2022, met monstervingerpopje! Dit is een kort verhaal. Waarom is het kort? Omdat het bedtijd is. Het verhaal gaat over jou. Jij ging slapen. En toen was het verhaaltje alweer uit. Ja, maar eerst ving ik een monster. Een monster? Kijk maar. Productdetails:Categorie..
€18.99
Ex Tax:€17.42
Showing 1 to 12 of 14 (2 Pages)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.