Menu
Your Cart

Educatie

Bij de Vrolijke Boekenwurm helpen we ook graag jullie, de professionals, die werken met jonge kinderen. We vinden het leuk om met jullie mee te denken en met elkaar op zoek te gaan naar de mogelijkheden om de het voorleesplezier te verbeteren en indirect dus ook de taal- en spraakontwikkeling.

Wat is er zoal mogelijk:

  • Kom luisteren naar een verhaal in onze winkel met een groepje kinderen
  • Voorlezen op locatie
  • Ga op excursie naar de Vrolijke Boekenwurm, leuk voor kinderen om te zien hoe een kinderboekenwinkel werkt
  • Cursussen, Haal meer uit een prentenboek
  • Taaltassen
  • Voorleestas
  • Boek & Koek ochtenden

Het voorlezen bevorderen


 

Inspiratie avond voor leerkrachten en professionals

Elk jaar vinden er in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. De Vrolijke Boekenwurm houdt een paar weken voor deze feestelijke 10 dagen een informele inspiratie-avond voor ouders,leerkrachten en pedagogisch medewerkers in de winkel. Alle boeken uit de Prentenboeken Top 10 komen dan uitgebreid aan bod. Verder laten we je onze éigen Prentenboeken Top 10 zien en vertellen we waarom we deze boeken zo goed vinden.
Model: BORA Kiekeboe!
Hond speelt verstoppertje, kun jij hem vinden? Trek aan de schuifjes en zoek in de woonkamer, de slaapkamer en de tuin – en ontdek nog veel meer verstopte dierenvrienden! Een vrolijk kartonboek van Nederlandse bodem. Door de dubbele schuifjes zit het boekje vol verrassingen en kunnen peuters er..
€10.99
Ex Tax:€10.08
Model: Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?
Triiing, spetter spetter, mjam mjam, vroem, dingdong, wèèèèh, klok klok klok, zzz, plop, smak smak smak, tot morgen! De kleine krokodil gaat voor het eerst naar de crèche. Dat is best spannend. Gelukkig wordt het een leuke dag, vol vertrouwde én nieuwe geluiden. Aan het eind van de eerste dag..
€10.99
Ex Tax:€10.08
Model: Levenscyclus- Kikker
Kinderen leren met deze speelset al spelend de levenscyclus van een kikker.Het leven begint te midden van een groep drijvende eieren. Degenen die overleven, komen uit als kikkervisjes en ondergaan dan een snelle verandering als ze hun kieuwen verliezen en poten laten groeien en een volwassen k..
€12.95
Ex Tax:€10.70
Model: Levenscyclus- Vlinder
Kinderen leren met deze speelset al spelend de levenscyclus van een vlinderProductdetails:Categorie: SpeelfigurenMateriaal: 100 % gifvrij en vrij van BPAAfmeting kaart: 19,5 x 23 cmAfmeting kikker: 5 cm..
€12.95
Ex Tax:€10.70
Model: Kom, we gaan een boek lezen!
‘Kom, we gaan een boek lezen!’ roept het kind. Al snel zit iedereen op de bank: de zebra, de kat, het kind, de hamster en de leeuw. Ze kunnen beginnen. ‘Wacht!’ hinnikt de zebra. ‘De ooievaar is er nog niet!’ Ha, daar komt hij juist aan. Zo, nu kunnen ze beginnen. Toch?... Productdetails:C..
€13.50
Ex Tax:€12.38
Model: Ik ben Pippi niet
‘Ik ben Pippi niet!' is het nieuwe prentenboek van Yvonne Jagtenberg, de Gouden-Penseelwinnaar van 2020. En ook dit prentenboek is al even vrolijk, eigenwijs en hilarisch als we van Yvonne Jagtenberg gewend zijn. Meisje de Geit is er trots op is hoe uniek en bijzonder ze is. Er is nieman..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: Maximiliaan Modderman geeft een feestje
Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Product..
€14.99
Ex Tax:€13.75
Model: De bijzondere beer
Toen de beer gemaakt werd, was er veel te zien. De beer keek om zich heen en zat scheef. Zo werd hij een bijzondere beer. ‘Jij bent niet goed,’ zei een man van de fabriek. ‘Jou wil niemand hebben.’ Hij gooide de beer weg. Waarom zou hij niet goed zijn, denkt de beer. Hij is toch gewoon een knuffe..
€14.99
Ex Tax:€13.76
Model: Brave hond! Stoute kat!
Een spin zit geduldig te wachten in haar web, een bromvlieg zoemt ongeduldig door de kamer. Luiaards hangen sloom te slapen aan een tak, mieren hebben het altijd druk. Dat is de aard van het beestje. En hoe zit dat met jou? Lijk jij het meest op een brave hond of op een stoute kat? Produc..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Model: 11032021100
Eend is niet zoals andere eenden: hij houdt namelijk niet van water. Kikker is juist dol op water. De twee ontmoeten elkaar tijdens een donkere, stormachtige nacht, als Eend een gat in zijn dak ontdekt. Kikker is verdwaald en zoekt zijn familie. De volgende dag gaan de twee meteen op zoek na..
€15.99
Ex Tax:€14.67
Model: Nee! zei Konijn
Nee zeggen was nog nooit zo leuk! Konijn weet heel goed wat hij wil. En vooral wat hij NIET wil. Aankleden, ontbijten, spelen, in bad – zijn antwoord is steeds hetzelfde: NEE! Tot mama iets voorstelt waar ook Konijn geen NEE! tegen kan zeggen… Een onweerstaanbaar prentenboek waar elke eige..
€16.99
Ex Tax:€15.59
Model: De Klimaatjes, Natte voeten
Hallo, wij zijn de Klimaatjes! Wij zijn allerbeste maatjes. In deze serie beleven we elke keer een nieuw avontuur waarin we jullie op eigen en vaak grappige wijze laten zien hoe jij zelf je leefwereld fijn kunt houden. Veel leesplezier!Muis en Duif wonen in de stad. Als ze ..
€17.95
Ex Tax:€16.47
Showing 1 to 12 of 32 (3 Pages)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.